Épül a Márai látogatóközpont

A tervek szerint április végére elkészül a szabadtéri színpad felújítása a Szépasszonyvölgyben. Ezután indulhat el a használatbavételi eljárás, amely a remények szerint augusztusban zárulhat le. Mostanra lebontották a tetőt és a feleslegessé vált válaszfalakat, jelenleg a szerkezetépítést és a nézőtér támfalának földmunkálatait végzi a kivitelező. A beruházás közel 380 millió forintba kerül, amelyhez 323 millió forintnyi támogatást nyert el az önkormányzat az Észak-magyarországi Operatív Programból.

Egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően turisztikai látogatóközponttá alakítják az egri Szépasszonyvölgyben található szabadtéri színpadot, amely különféle fesztiváloknak ad majd otthont. A beruházás részeként kibővítik a nézőteret, átépítik a jelenlegi vizesblokkokat és az öltözőket. Az új épületegyüttesben emlékszoba készül Márai Sándor írónak, akinek az egyik kedvenc témája volt a jó bor és az egri nedűk élvezete. Az emlékszobában a látogatók az író életével, műveivel- például a borokra vonatkozó írásaival – ismerkedhetnek meg. Az épületben emellett kiállítóhely és gyermek játszósarok is lesz.
A beruházási program része egy családi szabadidőpark kialakítása is, amely játszó- és pihenőhelyként szolgál. A Szépasszonyvölgy legfontosabb értékeit, nevezetességeit egy ökoturisztikai útvonal mutatja majd be. A szabadtéri színpadnál a kivitelezés tavaly október végén kezdődött. Jelenleg zsaluznak, vasszerelnek, betonoznak a szakemberek, ezt követik az újabb munkálatok.
A fejlesztéstől azt várják, hogy meghosszabbodik az idegenforgalmi szezon és a vendégek tartózkodási ideje. A színpad a tervek szerint már augusztustól helyet adna az előadó-művészeti programoknak.