Férfi kézilabda Dobó Kupa 2013

Az idei férfi kézilabda Dobó Kupa küzdelmeit a romániai első osztályú Torda együttese nyerte. A legjobb Heves megyei csapat a Gyöngyös lett, miután a bronzmeccsen tíz góllal verték a Vácot. Az 5. helyezett egriek a helyosztón az NB I-es Orosházát győzték le három góllal.

A férfi kézilabda NB I/B-ben február végén folytatódik a bajnokság. A csapatok ebben az időszakban sorra játsszák a felkészülési mérkőzéseket, tornákat. A hétvégi, nyolc csapatos Dobó Kupán hazai és külföldi NB I-es és NB I/B-s együttesek vettek részt. A csoportkörben az egriek az NB I-es Gyöngyöstől négy góllal kaptak ki, a bajnoki rivális Mezőkövesdet pedig öttel verték. A csoport favorit osztrák UHK Krems hiába vezetett már öt góllal is ellenük, az egyenlítés után a friss igazolás Nyeste góljával, a lefújás előtt először vezetett az Eger. A beállós Lint még egyenlített, majd nem sokkal a vége előtt Feichtinger belőtte az osztrákok győztes gólját – 23-22-re nyert a Krems. A csoportjában harmadik Eger az NB I-es Orosházával mérkőzött az ötödik helyért. A sárga-fekete csíkos orosháziak 12-8-ra vezettek az első félidőt követően. A szünet után azonnal egyenlített az Eger, majd folyamatosan növelve előnyüket három góllal 21-18-ra legyőzték NB I-es ellenfelüket, megszerezve ezzel az 5. helyet.
Az új igazolás, Nyeste Balázs Ózdról érkezett. Próbajátékon a szerb beállós, Milan Kuzman szerepelt minden mérkőzésen az egrieknél.
Az új vezetőedző – a klubmenedzseri teendőket ellátó és most már bélapátfalvai tankerületi igazgató Iványi Bálint helyett – a volt magyar- és világválogatott Zsigmond György lett.
A tornát a Torda nyerte, második a Krems. A bronzmeccsen a Gyöngyös 10 góllal verte a Vácot.

Végeredmény:
1. ACS Potaissa Turda (ROU)
2. UHK Krems (AUT)
3. B.Braun Gyöngyös (NB I.)
4. Váci KSE (NB I.)
5. SBS Eger-Eszterházy SzSE (NB I/B)
6. Orosházi FKSE (NB I)
7. Mezőkövesdi KC (NB I/B)
8. Tatai AC (NB I/B)