Bajnokok Ligája: ZF-Eger – Ligamusz Tbiliszi 27-5

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája sorozatban tavaly szeptemberben vízum problémák miatt elmaradt a grúz bajnokcsapat egri mérkőzése. Ezt a találkozót most pótolták. A ZF-Eger 27-5-re nyert a grúzok ellen.

Az eredmények alapján a csoport leggyengébb csapata ellen pótolta a tavaly szeptemberben elmaradt mérkőzését a ZF-Eger. A grúz bajnok Ligamusz Tbiliszi eddig egy pontot szerzett a csoportkörben, méghozzá a Hannoverrel szemben, így Egerben csak a tisztes helytállásban reménykedhettek. Gerendás György Szécsinek és Grahamnek adott pihenőt, utóbbi az Egerben edzőtáborozó kanadai válogatottal készül. Graham helyett a juniro világbajnoki ezüstérmes Lőrincz Bálint kapott játéklehetőséget. Az első negyed jó felvezetés volt arra, hogy mi vár a folytatásban a vendégekre. Nyolc perc után már 9-2-re vezettek Birosék. A folytatás is hasonló gólparádét hozott. 27-5-re nyert a ZF-Eger, vagyis a legnagyobb gólkülönbségű győzelmet az egri csapat aratta a grúzok felett.
Az egriek közül a legeredményesebb játékos az egyaránt négy találatig jutó Biros, Gerritse és Gór Nagy volt.
Ezzel teljes a táblázat, mindegyik csapat hét mérkőzésen van túl az A-csoportban. Az élen a görög Vouliagmeni és az orosz Volgográd áll, egyaránt 18-18 ponttal, őket a 15 pontos ZF-Eger követi. A következő BL-forduló január 23-án, szerdán lesz, amikor az egriek Hannoverben szerepelnek. Előtte azonban szombaton 19 órától ismét városi derbi lesz, vagyis EKF – ZF-Eger összecsapás a Bitskey uszodában.