Felvételi

Elektronikus formában már elérhetők a felsőoktatási intézmények alapképzései. Az osztatlan képzésekről és a felsőoktatási szakképzésekről január 31-én dönt az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A jelentkezési időszak február elsejétől március elsejéig tart.

December végén módosult a felsőoktatási törvény, idén tolódik a felvételi jelentkezés időszaka. Február elseje és március elseje között adhatják be jelentkezésüket a felvételizők.
A felvételi tájékoztató december 31-én felkerült a felvi.hu-ra. Idén változás, hogy osztatlan lesz a tanárképzés, kétszakos tanári szakpárra jelentkezhetnek az érettségiző diákok. Változás még, hogy a korábbi felsőfokú szakképzést a felsőoktatási szakképzések váltják. Ezek ugyanúgy négy félévesek lesznek.
A meghirdethető osztatlan képzésekről és a felsőoktatási szakképzésekről január 31-ig dönt az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A szakok többségét állami ösztöndíjas és önköltséges képzésben is meghirdethetik az intézmények. Az Eszterházy Károly Főiskolán 2013-ban nem indul részösztöndíjas képzés. Az intézmény szervez nyílt napokat. Január 24-én az alapképzésekről, február hatodikán a mesterképzésekről tájékozódhatnak a felvételizők.