Férfi OB I: ZF-Eger – Honvéd 15-3

A rövid téli szünet után a 12. forduló mérkőzéseivel folytatódott a férfi vízilabda OB I. küzdelemsorozata. A második helyen álló ZF-Eger a Honvéd együttesét fogadta. A korábban rangadóként beharangozott mérkőzésen kiütéses, tizenkét gólos egri siker született. Kedden este Bajnokok Ligája mérkőzésen a grúz Tbiliszi együttesét fogadják az egriek.

Gerendás György azt nyilatkozta a mérkőzés előtt, hogy nem akarnak a Debrecen hibájába esni, akik három góllal kikaptak a Honvédtól. Szeretné, ha mindenki komolyan venné ezt az összecsapást. Így is indult a mérkőzés. Mezei góljára még Kovács Pétertől jött válasz, de utána sorra jöttek az egri gólok. Gergely István és a Honvéd védelme tehetetlen volt az egriek támadásaival szemben. A harmadik negyedben már 10-1-re vezetett a hazai csapat, amikor Kiss Gergely belőtte a fővárosiak második gólját, majd nem sokkal később Mátyás Zoltán 10-3-ra szépített. A vége megint az egrieké volt. Bátori Bence öt találatig jutott, így jelenleg ő vezeti a bajnokság góllövőlistáját is 26 találattal. Jó játékkal 15-3-ra nyert a ZF-Eger.
Kedden 19 órától Bajnokok Ligája találkozón az első fordulóból elmaradt Ligamusz Tbiliszi elleni meccset pótolják az egriek. A grúz bajnok egri fellépését ingyen tekinthetik meg a szurkolók.
A Főiskola a Szegedet fogadta. Tóth Péter együttese jól helytállt, 13-8-ra kaptak ki a listavezetőtől. Az EKF szerdán Debrecenben játszik, majd csütörtökön a junior válogatottat fogadják. Szombaton ismét városi derbi lesz, vagyis EKF – ZF-Eger összecsapás a Bitskey uszodában.