Megnyitottak a járási hivatalok

Megkezdték működésüket a járási hivatalok. Heves megyében hét járási központot alakítottak ki. Január 2-án minden járási hivatalban elindult a munka, az új hivatalok többek között a gyermekvédelmi és gyámügyeket, az okmányirodai feladatokat veszik át a településektől.

Ez az asszony már a járási hivatalba jött elintézni az okmányügyeit. Január 1-jétől ugyanis a megye hét járási központjában egyszerűbb, gyorsabb ügyintézés érhető el.
“Nem kell már Egerbe menni ilyen dolgokért, csak ott lehetett eddig intézni. De ott sokáig tartott, mert több helyen időpontot kellett kérni, vagy pedig sokat kellett várakozni. Gondolom, hogy ez sokkal jobb lesz így – mondta kérdésünkre Oláh Dezső pétervásárai nyugdíjas. A járási hivatalokban az emberek elintézhetik okmány – és szociális ügyeiket, de ide tartoznak az egyes gyermekvédelmi és gyámügyek, valamint a természet – és környezetvédelmi ügyek is. Itt Pétervásárán a polgármesteri hivatal épületében működik a járási hivatal is. Eged István polgármester szerint az új struktúra sok terhet vesz le a települések válláról. A több száz éves múltra visszatekintő járási rendszert 1983-ban szüntették meg. A hivatalok jelenlegi feladata a megyei szintnél alacsonyabb szinten intézendő államigazgatási feladatok ellátása lesz. Heves megyében egyébként hét járási központot alakítottak ki. Január 2-án megkezdte munkáját az egri, a bélapátfalvi, a füzesabonyi, a hatvani, a hevesi, a gyöngyösi és a pétervásárai járási hivatal is.