Gyökeres változást hozott 2012

A szilveszterkor is szolgálatban lévő tűzoltókat köszöntötte dr. Tollár Tibor tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese. 2012 gyökeres változást hozott a szervezet életében – emelte ki –, olyan szervezeti forma alakult ki, amilyen még nem volt korábban. Úgy látja: az elmúlt néhány hónap még kevés a változás végleges megítéléséhez; vannak eredmények, de hiányosságok, hibák is.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese szerint 2012 más volt, mit a többi esztendő, gyökeres változást hozott a szervezet életében. A tűzoltóság ismét állami irányítás alá került, kibővült a feladatkörük. A változást várakozás, de bizonytalanság és bizalmatlanság is megelőzte. Tollár Tibor szerint az eltelt pár hónap kevés a változás végleges megítéléséhez. Látják az eredményeket, de a hiányosságokat, a hibákat is.
Megfelelő fórumot alakítottak ki, ahová a katasztrófavédelemben dolgozók el tudják juttatni a véleményüket. A dandártábornok azt ígérte: a döntések ezeknek a figyelembevételével fognak megszületni. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese azok munkáját is megköszönte, akik december 31-én nem voltak szolgálatban. Ahogy ez szilveszterkor szokás, koccintottak is – gyerekpezsgővel.