Lajosváros – alakul a városrész központja

Megtették az első lépést egy új alvárosközpont kialakítása felé – fogalmazott Sós István alpolgármester, a 3. számú választókerület képviselője. Térkövet tettek le a Mátyás király út Déva utca és Aradi utca közötti szakaszán, megerősítették a buszöblöt is.

Több mint harmincmillió forintba került a közterület megújítása. Bazaltbeton burkolatot kapott a buszöböl. Arra számítanak, hogy így tartósabb lesz. A Közút pedig ezen a szakaszon felmarta a megsüllyedt útburkolatot, és újraaszfaltozta. Megújították a parkolókat, térkővel rakták ki az áruházak előtti kis teret.
Sós István megköszönte a lajosvárosiak és az áruház vezetőinek türelmét. Azt mondja: jövőre a Déva és az Aradi utca burkolását tervezik, a kábeleket föld alá viszik, új parkolókat alakítanak ki. Kovács Istvánné, Klári néni köszönetet mondott a lakosság nevében, de azt is hozzáfűzte: reméli, tovább folytatódik a fejlesztés.
Klári néni szerint még van tennivaló: a vízelvezetés megoldása, rendbe kellene tenni a temetőt is. Bizakodó a képviselő – alpolgármester is. Jövőre elkezdődik a Szilágyi kollégiumának fejlesztése, azt remélik, hogy pályázati támogatásból megépülhet a kerékpárút és a Mátyás király út teljes hosszában a járda. Előkészítés alatt van egy olyan projekt, amely hosszú időre környezetszennyezés nélkül megoldja a távhőellátást. Geotermikus hővel fűtenék a Lajosváros összes intézményét.