Adományok a kórháznak

Közel ezer plüssállatot kapott a Markhot Ferenc Kórház Csecsemő- Gyermek és Ifjúsági Osztálya a Dobj egy macit! elnevezésű akciónak köszönhetően. A kórház Szülészeti- Nőgyógyászati Osztálya is gazdagodott adománnyal: az Összhang Közhasznú Egyesület jóvoltából angolpólyákat kapott.

Ma már Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Dobj egy macit! elnevezésű akció, mely során sportmérkőzések végén plüssállatokat dobnak be a pályára a szurkolók, és azokat gyerekeknek ajándékozzák. A Mezőkövesdi Kézilabda Klub és szurkolócsapata a Magico Ultras már nem először indított ilyen akciót, mostani kezdeményezésükkel közel ezer plüssállatot hoztak a kórház Csecsemő- Gyermek és Ifjúsági Osztályára. Ugyancsak a kórházat segítette az Összhang Egyesület kezdeményezése is: 140 angolpólyát készíttettek a Szülészeti- Nőgyógyászati Osztály számára. Az angolpólya nem új keletű dolog, de sokáig nem használták; az anyatejes táplálás népszerűségével azonban újra visszajött a használata.
Az Összhang közhasznú Egyesülete támogatni szeretné a kórházat abban, hogy jövőre is megőrizze a “Bababarát Szülészet” címet.
Az egyesület munkáját elnöki keretéből háromszázezer forinttal támogatta Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke. Az összegből foglalkozásokat is tartott az egyesület leendő szülők számára.