Bajnokok Ligája: Schuurman – ZF-Eger 6-17

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében ezen a héten már a visszavágó mérkőzéseket játszották a csapatok. A ZF-Eger együttese a november végi fordulóhoz hasonlóan a holland Schuurman csapatával mérkőzött, de ezúttal Hollandiában. Az egriek 17-6-ra nyertek, így tartják harmadik helyüket a csoportban.

Már az egri mérkőzésen is látszott, hogy nagy a különbség a jelenlegi holland és magyar vízilabdázás között, bár a Schuurman együttese Egerben két negyeden át jól tartotta magát. A november végi találkozóhoz hasonlóan alakult Hollandiában is a meccs forgatókönyve. A nagyszünetig egygólos előnyt sikerült szereznie a vendég egri együttesnek, 6-5-re vezetett a ZF-Eger. Fordulás után ismét kiütközött a két csapat közötti különbség: az elfáradó hazaiak 16 perc alatt egyszer voltak eredményesek, ezzel szemben az egriek 11 gólt lőttek, akik közül ismét Bátori volt a legeredményesebb három találattal. A végeredményt az egriek holland idegenlégiósa, Gerritse állította be, 17-6-ra nyert a ZF-Eger. Graham kivételével minden mezőnyjátékos legalább egyszer betalált a hollandok kapujába.
A csoport másik két mérkőzésén kiütéses győzelmek születtek, nyert a görög Vouliagmeni és az orosz Volgográd. A ZF egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, 9 ponttal a csoport harmadik helyén áll. A következő mérkőzés január 9-én, szerdán este 7-től a csoportelső Vouliagmeni ellen lesz a Bitskey uszodában. A görögök otthon 11-8-ra nyertek az Eger ellen. Közben eldőlt, hogy a grúz Tbiliszi elleni elmaradt egri meccset január 15-én, kedden pótolják.

A 6. forduló mérkőzései:
Vouliagmeni-Ligamusz Tbiliszi 16-2
Schuurman – ZF-Eger 6-17
Hannover-Szpartak Volgográd 2-12