Segítség a kormánytól

Segítséget kapnak a kormánytól az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került, úgynevezett önhikis települések karácsony előtt. Heves megyében 67 önkormányzat több mint egy milliárd forint támogatást kap-jelentette be dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Horváth László megyei kormánymegbízott. Eger számlájára egy kormányhatározatnak köszönhetően ugyancsak egy milliárd forint érkezik.

Tiszta lappal, biztos háttérrel kezdhetik meg a munkát az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok január 1-jétől. 1637 úgynevezett önhikis helyhatóság kapott támogatást a Belügyminisztériumtól 27 milliárd 996 millió forint értékben. Az érintett önkormányzatokhoz karácsony előtt érkezik meg az elnyert összeg. A döntés a 121 Heves megyei településből hatvanhetet érint. Az elbírálási szempontok között a kötelező feladatellátás veszélyeztetettségét, az adósságkonszolidáció nagyságrendjét, a szállítói, más társulással vagy állammal szembeni tartozását vette figyelembe a kormány.
Eger az önkormányzati feladatok biztonságos ellátásához ugyancsak egy milliárd forint támogatásban részesül.
A polgármester hozzátette: ilyen jellegű egyedi támogatást a mindenkori kormánytól Eger sohasem kapott az elmúlt húsz évben.