Lépj közelebb!

Ülőröplabdát, kerekesszékes kosárlabdát, és táncot is kipróbálhattak a pásztorvölgyisek a „Lépj közelebb” roadshow egri állomásán. Az országjáró roadshow-val a toleranciára hívják fel a figyelmet a szervezők. Mindezt közös programok és sportolás által.

Bármelyik fiatal kipróbálhatta, milyen kerekesszékkel közlekedni. A Lépj közelebb! Roadshow közös élményekkel, saját tapasztalatokkal szolgált a pásztorvölgyiseknek. Az országos programsorozat dunántúli helyszínek után érkezett Egerbe, hogy ép és mozgáskorlátozott fiatalok közös élményekkel gazdagodhassanak.
A nap célja az volt, hogy az ép diákok testközelből megtapasztalhassák: kerekesszékes társaik is élhetnek teljes értékű életet.
A kerekesszékes kosárlabda és táncbemutatókat követően Zacher Gábor toxikológus tartott előadást a pásztorvölgyiseknek. A korosztályukat kiemelten érintő szenvedélybetegségekről és a jó szülő-gyermek viszony jelentőségéről beszélt nekik.
Lépj közelebb! Címmel fotókiállítást is megnézhettek a részt vevők. A pályázatra beérkezett képek ép és mozgássérült emberek kapcsolatát mutatták be.