Egri Úszó Klub

Másfél évvel ezelőtt, két egri egyesület összevonásával alakult az Egri Úszó Klub. Az eltelt idő alatt egyre jobb eredmények születtek. Hosszú idő után ismét van országos bajnok úszónk, a különböző korosztályokban 250 versenyzője van a klubnak, az országos ranglistán pedig a 20. hely környékén van az egyesület. Változott az elnökség összetétele: Lugosi Dénest, az Eger Termál Kft ügyvezetőjét Kovács Ottó, a klub vezetőedzője váltja, mint elnök.

Az elmúlt év eredményeiről Lugosi Dénes leköszönő elnök számolt be. Fokozatosan épült ki a jelenlegi klubmodell. Az alapokat lerakták, a 3-5 éves program időarányosan teljesült. A feladásos piramis rendszerben adott korosztályokkal csak az adott edzők foglalkoznak. Versenyzők, úszók, tanulók – másfél év alatt több mint 600 gyerek fordult meg a klubban. A város mindig is kiemelten támogatta az úszást a városban. Pályahasználatra 14,5, míg működésre 4,5 millió forintot biztosított Eger. A klub terveiről az új elnök, Kovács Ottó számolt be. Az indulásnál a két klubból nyolc, míg most már csak öt edző irányításával végzik a munkát. Az óvodás programban 17 csoport vesz részt, velük Pohl Anett foglalkozik. Ez, illetve a kisiskolás csoportok képzik a piramis alját.
Az eredményekről szólva kiemelték, rövid másfél év alatt – egyelőre főleg a delfin és gyermek korosztálynak köszönhetően – is sikerült előrébb lépni. 2012-ben 26 döntős helyezése volt az Egri Úszó Klubnak és Szeivolt Melinda révén ismét volt országos bajnokunk. Ő tagja a korosztályos válogatott keretnek is. Jelenleg Szeivolt mellett 10-12 gyerek esélyes a korosztályos versenyeken a dobogós helyekre, a kiemelt versenyzői csoportban 20-25 főt foglalkoztatnak az edzők. A hazai klubok rangsorában idén a 20. helyre léptek előre az egriek. Kripkó Zoltán, a Heves Megyei Úszó és Vízilabda Szövetség főtitkára bejelentette, hogy június 22-én Eger is csatlakozik a Magyar Úszás Napjához, augusztus 1. és 3. között pedig a Bitskey uszodába rendezik a serdülő Országos Bajnokságot, remélhetőleg szép egri sikerekkel.