Másfél évvel ezelőtt, két egri egyesület összevonásával alakult az Egri Úszó Klub. Az eltelt idő alatt egyre jobb eredmények születtek. Hosszú idő után ismét van országos bajnok úszónk, a különböző korosztályokban 250 versenyzője van a klubnak, az országos ranglistán pedig a 20. hely környékén van az egyesület. Változott az elnökség összetétele: Lugosi Dénest, az Eger Termál Kft ügyvezetőjét Kovács Ottó, a klub vezetőedzője váltja, mint elnök.

Az elmúlt év eredményeiről Lugosi Dénes leköszönő elnök számolt be. Fokozatosan épült ki a jelenlegi klubmodell. Az alapokat lerakták, a 3-5 éves program időarányosan teljesült. A feladásos piramis rendszerben adott korosztályokkal csak az adott edzők foglalkoznak. Versenyzők, úszók, tanulók – másfél év alatt több mint 600 gyerek fordult meg a klubban. A város mindig is kiemelten támogatta az úszást a városban. Pályahasználatra 14,5, míg működésre 4,5 millió forintot biztosított Eger. A klub terveiről az új elnök, Kovács Ottó számolt be. Az indulásnál a két klubból nyolc, míg most már csak öt edző irányításával végzik a munkát. Az óvodás programban 17 csoport vesz részt, velük Pohl Anett foglalkozik. Ez, illetve a kisiskolás csoportok képzik a piramis alját.
Az eredményekről szólva kiemelték, rövid másfél év alatt – egyelőre főleg a delfin és gyermek korosztálynak köszönhetően – is sikerült előrébb lépni. 2012-ben 26 döntős helyezése volt az Egri Úszó Klubnak és Szeivolt Melinda révén ismét volt országos bajnokunk. Ő tagja a korosztályos válogatott keretnek is. Jelenleg Szeivolt mellett 10-12 gyerek esélyes a korosztályos versenyeken a dobogós helyekre, a kiemelt versenyzői csoportban 20-25 főt foglalkoztatnak az edzők. A hazai klubok rangsorában idén a 20. helyre léptek előre az egriek. Kripkó Zoltán, a Heves Megyei Úszó és Vízilabda Szövetség főtitkára bejelentette, hogy június 22-én Eger is csatlakozik a Magyar Úszás Napjához, augusztus 1. és 3. között pedig a Bitskey uszodába rendezik a serdülő Országos Bajnokságot, remélhetőleg szép egri sikerekkel.