Civil randevú

Hetedik éve találkoznak egri civil szervezetek képviselői, hogy baráti találkozón mondjanak búcsút az esztendőnek. A civil randevún idén 10 szekció képviseltette magát. Az önkéntes munka elismeréseként díszoklevelet kaptak a szekciók legjobbjai és külön díjazták az év civil támogatóját is.

Randevút adtak egymásnak az egri civilek. Egész évi munkájukat baráti beszélgetéssel zárták. Az Egri Civil Kerekasztal tíz szekcióval működik. Mind a tízen jelölhettek valakit, aki díszoklevelet kapott elkötelezettsége és önkéntes munkája elismeréseként. A szekciók díjazottain túl két külön elismerést is átadtak. Az év szekcióvezetője Jakabné Jakab Katalin lett, míg az én civil támogatójának Szilvás István újságírót szavazták meg a tagok. Az elnökség idén nagyon sikeresnek ítélte meg Eger Ünnepét. Elhangzott még: újra megalakult az ifjúsági szekció is.
Habis László polgármester hangsúlyozta: a civil szervezetek megbízható partnerei az önkormányzatnak, ezen túl színesítik a mindennapokat is. Egerben egyébként mintegy 500 civil szervezet működik. Közülük több mint százan vesznek részt aktívan az Egri Civil Kerekasztal munkájában.