Üzletember találkozó

A régió turizmusának forgalomnöveléséről egyeztettek Egerben. A Magyar Turizmus Zrt. régiós igazgatója szerint közösen, Észak-Magyarországként kell kommunikálni a piacon, és növelni az itt töltött vendégéjszakák számát.

Turizmusfejlesztésről, jövő évi előirányzatokról is szó esett az Egerben szervezett üzletember találkozón. Molnár Anita, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának december elsejével megválasztott igazgatója hangsúlyozta: Észak-Magyarországon az egészségturizmus generálja a legnagyobb forgalmat, azonban szűkebb hazánk több sajátossága is kiemelhető lenne.
Elhangzott még: a legfontosabb, hogy Észak-Magyarország közösen kommunikáljon és a célcsoportokat is szűkítsék. Molnár Anita elmondta még: hangsúlyosabba oda kell figyelni a határon túli turisztikai partnerekre is. Jövőre régiós akciókat tervez a Magyar Turizmus Zrt. A TDM szervezetek várható megújulásáról is hallhattak az érdeklődők. Rázsi Botond alpolgármester elmondta: a Művészetek Háza és a tdm szervezet szerepének tisztázása a cél.
2012-ban egyébként két és fél százalékos növekedéssel számolnak a szakemberek az itthon töltött vendégéjszakák számában.