Télen is strand

Milliárdos fejlesztéssel készült el a Bükkszéki Gyógy- és Strandfürdő fedett részlege. A beruházás új munkahelyeket teremt a hétszáz fős településen és a hátrányos helyzetű Pétervásárai Kistérség turizmusát is gyarapíthatja.

Több mint egymilliárd forintos beruházással épült meg a bükkszéki fürdő fedett részlege. Így már téli strandolásra is alkalmas a komplexum. A gyógyhatású salvus vizéről ismert strand felújításával a helyiek évtizedes várakozása valósult meg.
A fejlesztéseket a Gyógyító Magyarország – Egészségipari Program is segítette, amely turisztikai attrakciókat, szolgáltatásfejlesztéseket támogat. Az épületet Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át.
75 éve találtak gyógyhatású salvus vizet Bükkszéken. A hétszáz lelkes település legfőbb vonzereje korábban is a strand volt, a beruházás kapcsán azonban új munkahelyek is lendíthetnek a helyi turizmuson.
A vendégek fürdőbejáráson ismerkedhettek a stranddal. Janicsák István és a bükkszéki asszonyok produkciójával avatták fel a fedett fürdőrészleget.