Díszkivilágítás karácsonyra

Teljes fényében látható a Barátok temploma, díszkivilágításához 2,5 millió forinttal járult hozzá a régiós áramszolgáltató. A felajánlásnak köszönhetően még szebbé válik a város, a kivilágított templomot várhatóan több turista és hívő keresi majd fel.

Az önkormányzat célja, hogy Egerben minden jelentős épületet kivilágítsanak, ehhez már rendelkeznek tanulmánytervekkel. Ezért fogadták örömmel, hogy a régiós áramszolgáltató karácsonyi jótékonysági akciójának keretében fény-díszbe öltöztette a Barátok templomát.
Az adomány átadásakor Habis László polgármester beszédében reményét fejezte ki, hogy a díszkivilágítás fényei nemcsak Egert teszik szebbé, hanem a lelkünket is melegítik. Hans-Günter Hogg az adományozó társaság igazgatósági tagja arról beszélt, hogy az egri épület megvilágításához 8 darab nátrium gőzlámpát szereltek fel oszlopokra, négy darabot pedig süllyesztve helyeztek el. Így biztosították a hatékony, alacsony költségű energiafogyasztást.
Dr. Buda Péter, a templom plébánosa elmondta: ma minden a világosságról szól, mert az átadás napja december 13-a, a fényhozó Szent Luca napja.
Az ünnepség végén a plébános köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak az épület szebbé tételéhez, majd megáldotta a fényárban úszó templomot.