Férfi OB I.: ZF-Eger – Debrecen 12-7

A Szolnok elleni, idegenben megnyert rangadó után ezúttal hazai környezetben várhatta soros riválisát a listavezető ZF-Eger a férfi vízilabda OB I. 10. fordulójában. Az Eurokupában elődöntős Debrecent magabiztos és eredményes játékkal győzték le az egriek. Pénteken, az idei év utolsó bajnoki mérkőzésén a még szintén veretlen Szeged következik idegenben.

A Szolnok elleni idegenbeli egygólos sikernek akkor van igazán értéke, ha azt a játékot meg tudja ismételni, netán még túl is szárnyalja a csapat a Debrecen elleni rangadón – nyilatkozta a szerda esti meccs előtt Gerendás György, az egriek trénere. Az első negyed 3-2-es egri vezetéssel ért véget, majd 11 percig hiába próbálkoztak a debreceniek, az egri védelem és Bisztritsányi mindent hárított. Közben az egriek támadásban szorgalmasan lőtték a gólokat. Már 7-2-re vezetett a ZF, amikor Szasa Misics belőtte a harmadik debreceni gólt. Az egriek jól játszva fektették két vállra egyik komoly riválisukat. 12-7-re nyert a ZF-Eger.
Erre az évre még egy bajnoki rangadó maradt, méghozzá a szintén veretlen Szeged ellen, ahogy azt Gerendás György is említette. Ezt a találkozót pénteken, Szegeden, 18 órás kezdéssel játsszák a csapatok.
Szintén ebben a fordulóban a Szolnokot fogadta másik OB I-es csapatunk, az EKF-EgerFood-Imola. Petrovaiék 13-3-ra kaptak a Tisza-partiaktól. A főiskolások pénteken a Szőnyi útra, a BVSC-hez látogatnak.