Főkertészek szakmai napja

Munkavédelmi gyakorlat a zöldfelület-gazdálkodásban – ez volt a témája a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség által Egerben megrendezett konferenciának. Az országos szakmai program helyszínéül azért választotta Egert a szövetség, mert a város idén több rangos szakmai díjat is elnyert.

A Magyar Önkormányzati Főkertészek, Díszkertészek, Kertépítők és Parkfenntartók Szövetsége 1996 óta látja el a városi főkertészek szakmai képviseletét, és vesz részt a városüzemeltetési és zöldfelület-fenntartási kérdéseket érintő javaslatok kidolgozásában. Mostani, Egerben megrendezett szakmai konferenciájukon a munkavédelem volt a téma.
A közel száz tagot számláló szövetség azért választotta Egert a konferencia helyszínéül, mert a város évek óta sikeresen szerepel a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Versenyen, és idén több rangos szakmai díjat is kapott.
A konferencián előadás hangzott el többek között a biztonságos munkavégzésről, a munkavállalói kötelezettségekről, a közmunkásokra vonatkozó munkavédelmi előírásokról, a közterületi növény- és munkavédelemről is.
A szakmai konferencián közel harminc szakember vett részt.