Egerben is tiltakoztak a hallgatók

Egerben is demonstrációt tartottak szerda reggel a főiskolai hallgatók. A diákok a kormányhivatal épületéhez vonultak, ahol petíciót nyújtottak be Horváth László kormánymegbízotthoz. Ebben többek között a felsőoktatási keretszámok csökkentése és a hallgatói szerződések ellen tiltakoztak. Egységesen azt szeretnék, ha Magyarországon a felsőoktatás autonóm, politikától független lenne.

„Nem engedünk a kormánynak” feliratú plakátokkal gyülekeztek a hallgatók az Eszterházy Károly Főiskola B. épületénél. Ők is csatlakoztak ahhoz a demonstráció-sorozathoz amelyen napok óta felszólalnak a főiskolások országszerte többek között a felsőoktatási keretszámok csökkentése ellen. Egerben békésen zajlott a tiltakozás, a hallgatók az Egészségház utcán a Kormányhivatalhoz vonultak. Bakos György egri HÖK elnök a kormány által tervezett lépést drasztikusnak és átgondolatlannak nevezte. Az egri fiatalok követelései között szerepel a tandíj eltörlése, a keretszámok visszaállítása a 2010-es állapotra, valamint a hallgatói szerződések eltörlése. Bakos György hozzátette, hogy a reformok szükségességét nem vitatják, de úgy vélik a tervezett döntések ellehetetlenítik a felsőoktatási intézményeket és a továbbtanulni szándékozó diákokat is.
Javaslataikat petícióban foglalták össze. Pontban reggel nyolckor fogadta a diákokat dr. Balás István a kormányhivatal főigazgatója, aki átvette a levelet. Az egri főiskolások szerda estére hallgatói fórumot szerveztek, abban bíznak, hogy az országos szintű összefogás eredményes lesz.