Védd a magyart – vedd a magyart

Termelői piac nyílik a helyi bevásárlóközpont udvarán. Eger 40 kilométeres vonzáskörzetéből várja a termelőket az Egri Fogyasztó- és Vidékvédelmi Egyesület. Pénteken egyelőre húsz termelő kínálja áruit, de további jelentkezőket is várnak.

Füstölt húst, mézet, lekvárt és primőr zöldségeket is kínál péntektől a helyi bevásárlóközpontban megnyíló termelői piac. Az ország több pontján is sikeresek a hasonló vásárok, nyáron merült fel az igény egy egri termelői piac létrehozására, a megfelelő helyszínt azonban csak most találta meg az Egri Fogyasztó- és Vidékvédelmi Egyesület.
Az önkormányzat figyel majd a piac működésére – mondta Rázsi Botond alpolgármester. Mint elhangzott: a bevásárlóközpont könnyen megközelíthető és a szükséges higiénés feltételek is rendelkezésre állnak a termelői piac megnyitásához.
A vásárban kizárólag Eger 40 kilométeres körzetéből érkező termelők árulhatnak. A bevásárlóközpont sátrakat is rendelkezésükre bocsájt. December 15-én egyébként az Egri Baptista Gyülekezet külön sátrat is kap, ahol várják a karácsonyi ajándéknak szánt cipősdobozokat.