Női röplabda NB II.: Grape Vital Eger – Eötvös Debrecen 0-3

A női röplabda NB II-ben újoncok összecsapása volt a hétvégén Egerben, vagyis a Grape Vital Eger az Eötvös Debrecent fogadta. A hazaik a második játszmában álltak a legközelebb a szettgyőzelemhez. Hasonlóan a debreceni mérkőzéshez most is 3-0-ra nyert az Eötvös csapta.

Kovács Lili és Jékli Boglárka betegség, míg Mérkőy Viktória edzéskihagyás miatt hiányzott a Grape Vital Eger együtteséből. A másik oldalon minden játékosára számíthatott Szombathy András edző. Az őszi, első mérkőzésen 3-0-ra nyert Debrecenben az Eötvös, de már ott is sikerült az elmúlt szezon Hajdú-Bihar megyei bajnokát megszorongatnia az egrieknek. Ez a szoros eredmény már az első játékrészben megvolt, 19-re nyert a Debrecen, de a másodikban sokáig az Eger vezetett. A végén 23 pontról fordított ás győzött a vendégcsapat. A harmadik szettben 23-11-es Eötvös vezetésnél jött egy kisebb hullámvölgy, de végül azt a játékrészt is nyerték a vendégek 25-18-ra, vagyis ismét 3-0 volt a Debrecennek.
A VIKSZ Agria RC Eger ezzel szemben 3-2-re nyert Gödöllőn és a Grape Vitalhoz hasonlóan 4 pontjuk van. Idén még egy fordulót játszanak a csapatok. A VIKSZ Agria RC Eger Szegedre, a Grape Vital SE Eger pedig Hajdúböszörménybe utazik.