Ismét jár IC

Hat év után ismét közlekedik intercity a hevesi megyeszékhely és a főváros között. Lerövidült ezzel az utazás. Egy óra 50 perc alatt elérhető Budapest. A buszmenetrend is változott. Az Eger és Budapest között közlekedő expresszjáratokra kiegészítő jegyet kell váltani.

Így búcsúztatták hat éve az utolsó intercityt a vasútállomáson. Akkor, 2006-ban azt mondták a szakemberek: hétköznap nem utaztak elegen az egri IC-ken, ezért szüntették meg. A képviselők akkor tiltakoztak: szerintük meg kellett volna kérdezni a döntés előtt az egrieket is.
Most, hat évvel később az új menetrend új IC-ket is hozott. Hét pár intercity indul naponta, a menetidő csökkent. Egerből Budapestre vagy vissza egy óra ötven perc alatt lehet eljutni. Az egyes IC-k neve egyben Eger-marketing is. Bikavér, Egri csillagok, Szalajka, Minaret, Szépasszonyvölgy, Leányka és Agria közlekedik Eger és a főváros között. A vonatok ütemes menetrend szerint, két óránként indulnak. December 9-étől nemcsak a vasúti menetrend, hanem a buszmenetrend is változott. A helyközi és a helyi járatokat érintő legfontosabb változások az Agriavolán honlapján megtalálhatók. Újdonság, hogy az Eger és Budapest között közlekedő expresszjáratokon kiegészítő jegyet kell váltani. Ez – ha valaki csak húsz kilométerre utazik -, 150 forintba kerül, a fővárosig 205 forint. A gyerekek és a nyugdíjasok is fizethetnek – egyedül a bérlettel utazóknak nem kell ezt a kiegészítő jegyet megváltani