Szociális városrehabilitáció

2013 február 15-ig lehet pályázni szociális városrehabilitációra az Új Széchenyi Tervvel. A megvalósításra 2,4 milliárd forint áll rendelkezésre a régióban. Többek között közterületek fejlesztésére, szociális bérlakások felújítására is pályázhatnak a régió városai.

Végéhez közeledik a pályázatkiírások szakasza az Új Széchenyi Terv 2013-ig tartó programozási időszakában. Az elmúlt évben 95 pályázat volt sikeres, 14,5 milliárd forint értékű támogatásban részesültek.
Szabó Róbert elmondta: Heves megyében jelenleg pályázni lehet még gyermekjóléti alapellátások valamint egészségügyi alapellátás fejlesztésére és szociális célú városrehabilitációra is. Utóbbi pályázatkiírások kimondottan szociális fejlesztéseket tesznek lehetővé a leszakadó városrészek területén.
Ezek a pályázatok a helyi lakosok életminőségének javítását és a társadalmi elkülönülés további elmélyülését előzik meg. A városok pályázhatnak többek között szociális bérlakások kialakítására, közösségi terek létrehozására vagy akár közterületek fejlesztésére is. A pályázatok benyújtásának határideje február 15.