Női asztalitenisz Extraliga: Egri ÁFÉSZ – Univer KTE 4-6

A női asztalitenisz Extraligában a legjobb négy közé jutásért valószínűleg a Kecskemét gárdájával mérkőzik majd az Egri ÁFÉSZ együttese. A két csapat az alapszakaszban először Egerben mérkőzött meg egymással. Ezt a találkozót a vendég KTE nyerte 6-4-re.

Hazai részről Angyal Marietta, Fülöp Szilvia és Iszajeva Petró Anna kapott bizalmat Bauer Károly edzőtől, míg a vendégeknél Imre Leila, Tóth Kata és Németh Ágnes alkotta a KTE-csapatot. Mindkét együttes a legjobb összeállításban várhatta a 8. forduló egri mérkőzését.
A párosoknál mindkét oldalon kimaradtak a védő játékosok, vagyis Fülöp Szilvia és Németh Ágnes. Az első pontot az egriek szerezték, mivel az Angyal-Iszajeva duó 3-1-re legyőzte a Imre-Tóth kettőst.
Az első két egyes után fordított a Kecskemét. A védő Németh Ágnes 3-2-re verte Angyalt, míg Tóth Kata 3-1-re győzött Fülöp Szilvia ellen. Iszajeva egyenlített Imre Leila legyőzésével, ekkor 2-2 volt az állás. Ezt követően mind a négy mérkőzés döntő szettes volt, és ebből csak egyet nyertek az egriek, név szerint Iszajeva Németh Ágnes ellen. 5-3-as kecskeméti vezetésnél Imre Leila 3-1-re nyert Angyal Marietta ellen, ezzel el is dőlt a két pont sorsa. A végeredményt – a két védő játékos mérkőzésén – az egri Fülöp Szilvia állította be. 6-4-re nyert a Kecskemét, így jelenleg négy pont előnnyel állnak az egriek előtt a negyedik helyen.
Az idei utolsó fordulóban, december 16-án a fővárosban játszanak az egriek, amikor a Budapesti Erdért lesz az ellenfél.