Pro Agria úszóverseny

Tizennyolc egyesület közel 400 versenyzője állt rajthoz a Heves Megyei Úszó és Vízilabda Szövetség év végi Pro Agria úszó emlékversenyén. Az Egri Úszó Klub 102 sportolóval képviseltette magát. A legtöbb érmet és a legtöbb elsőséget a hazai úszók szerezték. Az emlékszámokat a Debreceni Sportcentrum versenyzői nyerték.

A Heves Megyei Úszó és Vízilabda Szövetség decemberi Pro Agria Úszó emlékversenyén az egri úszósport korábbi kiválóságaira és a tavaly elhunyt dr. Székely Ferenc sportvezetőre emlékeztek.
Tizennyolc egyesület közel 400 versenyzője állt rajthoz. Heves megyét két egyesület, a házigazda Egri Úszó Klub és a gyöngyösi Parafa Úszó Klub képviselte. Előbbiből 102-en, míg a gyöngyösiektől 33-an neveztek.
Hat emlékszámot írtak ki a szervezők: a 100 méter férfi mell, a 200 méter női és férfi hát, valamint gyors, illetve a férfi 200 méter pillangó. Ezek abszolút győztesei és felkészítőik különdíjban részesültek. Ezekben a számokban a Debreceni Sportcentrum úszói bizonyultak a legjobbnak.
A legtöbb érmet – 59-et – az egriek nyerték, ebből 23 arany, illetve 18-18 ezüst- és bronzérmet gyűjtöttek be. Az Egri Úszó Klub versenyzői közül Holló Balázs egyéniben 200 háton és gyorson korosztálya legjobbja lett, 100 mellen pedig második. A lányoknál a korosztályos válogatott kerettag Szeivolt Melinda 100 mellen és 200 pillangón nem talált legyőzőre. Rajtuk kívül még 11 egri állhatott fel egyéniben a dobogó legfelső fokára, illetve három egri váltó is aranyérmes lett. Legközelebb december 15-16-án Kecskeméten állnak rajthoz a legjobb egri úszók, ezzel zárul az első felkészülési ciklus. Jó hír a jövő évi versenynaptárat illetően, hogy a serdülő bajnokságot 2013-ban Egerben rendezik, így több éremesélyes fiatal egri úszót hazai környezetben, a Bitskeyben láthatunk majd.