Adomány és Mikulás-kupa

Családi sportnapot tartott a MATASZ Heves Megyei Szervezete az Egri Honvéd Sportegyesülettel és a Lenkey-s Bajtársi Egyesülettel közösen. A Mikulás kupán részt vettek a tartalékosok német és francia partnerei. A németek természetesen nem érkeztek üres kézzel: 16. alkalommal hoztak magukkal adományt.

Kollégiumba és kórházba való ágyakat, gyógyászati segédeszközöket hoztak az unterfranken megyei német tartalékosok. Ágyneműt, egészségügyi felszereléseket, kerékpárt, tévét, fagyasztót, 250 doboz ruhát pakoltak le a járműről. Az adományokat elsősorban a kórháznak, az időseknek, a nagycsaládosoknak hozták.
– Nem nehéz gyűjteni. Unterfranken megyében 7500 tartalékos bajtársunk van. Ők mindig szívesen segítenek, nagyon sok adományt gyűjtenek össze. Ezen felül a kórházak is gyűjtenek a számunkra, mindig szólnak, ha van olyan, amit át tudnak adni a Heves megyei lakosoknak – mondja dr. Werner Braun alezredes.
A Bundeswehr Tartalékos Szövetség Unterfranken Megyei Szervezetével már hét éve állnak kapcsolatban a Heves megyei tartalékosok. A Mikulás-kupára nem csak ők, a francia partnerek is eljöttek. Két éve jártak először Magyarországon.
Jean-Louis Delahaye főtörzsőrmester szerint elsősorban felfedezni jöttek Magyarországot.
– Ez egy olyan ország, amit a franciák kevésbé ismernek. Másodsorban egy olyan partnerséget kívánunk felépíteni, ami három lábon áll: a franciák, a németek és a magyarok alkotják.
Kispuskalövészet, légpuska, íjászat, kézigránátdobás – ezek voltak a Mikulás-kupa versenyszámai.