Jókai Anna Egerben

Egerben köszöntötték a 80 éves Jókai Annát. A Kossuth-díjas írónő tiszteletére január óta szerveznek köszöntőket országszerte. A Minorita templomban fogadta őt az egri közönség. Az ünnepi műsort a Cantus Agriensis, a Cardinal Mindszenty Kórus és a Camerata Miskolc Kamaraegyüttes adta.

Dallal és elismerő szavakkal köszöntötték a Kossuth-díjas írónőt. A jeles évfordulón országszerte megünneplik Jókai Annát, Egerbe például Kaposvárról érkezett. A Minorita templomban elsőként Dr. Ternyák Csaba egri érsek kért szót. Hangsúlyozta: Jókai Anna művei bátorságra ösztönöznek, azt sugallják, hogy sosem szabad félni az életben. Az írónő a fiatalság titkát az aktív életmódban látja.
Habis László polgármester az egri olvasóközönség nevében méltatta Jókai Annát. Azt mondta: őszinteséget, tartást tanít írásain keresztül és életműve a legjobb példa rá, hogy a józanság és a tiszta szív együtt is járhat. Jókai Anna idén augusztus 20-án megkapta a Magyar Érdemrend nagykeresztjét, írói aktivitását pedig jól példázza, hogy új könyvvel is jelentkezett.