Kónya Péter biztos abban, hogy 2014-ben leváltják az Orbán-kormányt

A Fidesz-kormány leváltásáról beszélt Kónya Péter, a Szolidaritás elnöke, és arról: utána normális, demokratikus országot lehet építeni. A Szolidaritás rendezvényére a tömörülés ellenzői is kíváncsiak voltak; kereplővel, gágogással nyilvánítottak véleményt.

Egy éve alakult a Szolidaritás egri csoportja, mára az országos szervezet megkerülhetetlenné vált, az Együtt 2014 jelentős ellenzéki erő – ezt Gócza Attila, a Szolidaritás koordinátora mondta. Aláírást gyűjtöttek, nyolc nap alatt több mint ezren támogatták, hogy széles körű összefogással váltsák le – ahogy fogalmazott – a demokrácia útjáról letért Orbán-rezsimet. Néhányan gágogással, bekiabálásokkal, kereplővel zavarták a Szolidaritás demonstrációját.
A Szolidaritás már negyedszer tartott utcai tiltakozást, amióta a közgyűlés félelmében a véleménytől megvonta a hozzászólás jogát – mondta Szalóczi Géza, a Szolidaritás koordinátora. Említette azt is, hogy a közgyűlés úgy döntött: nem kívánja tovább működtetni a gyermekek átmeneti otthonát. Úgy véli: szégyellhetik magukat azért, hogy a gyerekeken rúgtak egyet.
Higgyék el, hogy a csendes demokraták vannak többségben, nem a hangoskodók – kezdte a beszédét Kónya Péter, a Szolidaritás elnöke. A tüntetést megzavaróknak pedig azt mondta: reméli, akkor is kiállnak a kormány mellett, amikor 2014-ben a jelenlegi ellenzék megbuktatja őket. Normális, demokratikus államot kívánnak építeni.
Az ellenzéket szerinte az tartja össze, hogy le kell váltani a Fidesz-kormányt, és meg kell szüntetni a megosztottságot az országban.