Kerekesszékes Vívó Világkupa

A londoni paralimpián a magyar vívó válogatott összesen öt érmet, három ezüst- és két bronzérmet szerzett, ezzel az úszókkal együtt a magyar paralimpiai csapat legeredményesebb sportága volt a nyári játékokon. Az érmes versenyzők mind indulnak a háromnapos egri Hungarian Openen, a kerekesszékes vívók magyar Világkupa fordulóján.

A paralimpia után, egy rövid pihenőt követően, az újabb paralimpiai ciklus első kerekesszékes vívó világkupa versenyének Eger a helyszíne. Kovács Iván, a kerekesszékes vívók szövetségi kapitánya minden érmes versenyzőre számíthat, vagyis Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi és Osváth Richárd, valamint a Danival és Krajnyákkal együtt a női párbajtőr csapatversenyben ezüstérmes Juhász Veronika is ott van a nevezettek listáján.
Egyéniben – a férfiaknál és a nőknél is – tőr, párbajtőr és kard, míg csapatban a nőknél tőr, míg a férfiaknál kard versenyszámokban lehet indulni.
Tíz ország közel 70 versenyzője jött el Egerbe. A kerekesszékes vívó Világkupa sorozat következő állomása két hét múlva Hongkongban lesz. A magyarok elsősorban az európai világkupa versenyeken indulnak, illetve a nagy cél a jövő évi budapesti világbajnokság.