Felépült a szakképzés új bázisa

Befejeződött az Agria Térségi Integrált Szakképző Központ gyakorlati képzőhelyének építése. Az épületekben mind a középfokú, mind a felsőfokú szakképzés számára biztosítanak gyakorlati képzési lehetőséget. A partneriskolák diákjai januártól többek között tankonyhát, tanéttermet, rendezvényteret és rádió stúdiót vehetnek birtokba.

Közel egymilliárd forint pályázati forrásból valósult meg az Agria TISZK infrastrukturális fejlesztése. A beruházás célja az, hogy a partnerintézmények, vagyis a Wigner, a Kontawig, Neumann, a Szent Lőrinc, a főiskola és az EKF Gyakorló diákjai számára magasabb színvonalon biztosítsanak gyakorlati képzést, ezzel növelve esélyüket az elhelyezkedésben. A fejlesztés több területet is érintett.
A közel 2000 négyzetméteres hasznos területtel rendelkező központi képzőműhely építése februárban kezdődött. A szakképzés két új épületben valósul meg: a Bartók tér felőli A-épületben egy multifunkciós, oktatásra is alkalmas rendezvényteret és egy tanbüfét hoztak létre.
A Trinitárius utca felőli B-épületben tankonyhát, tanéttermet, képességfejlesztő szobát, könyvtárat és rádiós stúdiót alakítanak ki. Az épületek tervezésekor fontosnak tartották, hogy az új képzőműhely illeszkedjen a környező épületekhez. A beruházás a parkolófejlesztéssel és parkosítással együtt bruttó 650 millió forintból valósult meg.