Kvaterka a belváros megújításáról

Minden második hónapban a belváros rehabilitációjáról lehet hallani a lokálpatrióták kvaterkáján. Rátkai Attila főépítész a már befejeződött homlokzatmegújításokról és az aktualitásokról beszélt.

Tojáshéj és világoszöld is volt korábban a XVIII. században épült Senator ház. A falak kutatása után a szakértők azt javasolták: az utóbbi időben viselt színét kapja vissza az épület. Megújították a vakolatot, átfestették a nyílászárókat, újragyártották a spalettákat – nagyjából ilyen munkákat végeztek el a Senator háznál – mutatta be az eddigi eredményeket Mayer Rezső, az Egri Városfejlesztési Kft. munkatársa. Emellett megújult a Kálvin ház és a Bartakovics Béla Közösségi Ház homlokzata is. Lebontották a Dobó tér 6/a előtt álló volt pizzériát. Rátkai Attila főépítész azt mondja: várhatóan tavaszra készül el a parkolóház. Sok kérdést kapnak, érdekli az embereket a lovas szobor sorsa, és az, milyen lesz a Dobó tér.
Habis László polgármester a hosszú előkészítési folyamatról azt mondta: olyan, mintha medence szélén tempózva tanultak volna úszni. Minden héten egyeztetnek a belváros-rehabilitációról. Odafigyelnek arra, hogy a munkákba az egri vállalkozások is be tudjanak kapcsolódni. A polgármester szerint a legelső eredmények már mutatkoznak.