A rekreáció új követei

„Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét.” Ez a gondolat hívta éltre a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaságot, amely az idei évtől az egri főiskolát és az önkormányzatot is támogatói között tudhatja. Ma újabb négy egri partnerrel kötöttek együttműködési megállapodást.

Az egészségmegőrzés, a betegségmegelőzés, a nevelés és oktatás, a készségfejlesztés áll a 2010-ben alakult Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság tevékenységének középpontjában. A társadalmi szervezet a rekreáció területén dolgozó szakembereknek és hallgatóknak nyújt közösségi helyet, szakmai érdekképviseletet. Partnerei között az egri főiskola is megtalálható. Együttműködésüknek köszönhetően szeptembertől rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapszak indult, melyen 20 hallgató kezdte meg tanulmányait.
A hallgatók elméleti ismereteiket természetesen a gyakorlatban mélyíthetik el, ennek érdekében vette fel a kapcsolatot a főiskola és a rekreációs társaság önkormányzatokkal, nonprofit szervezetekkel, a térség munkáltatóival. Ma újabb négy egri partnerrel kötöttek együttműködési megállapodást.
A rekreáció a város új sportkoncepciójában is kiemelt szerepet kap.
Martonné Adler Ildikó képviselő reményét fejezte ki, hogy a felek kapcsolata gyümölcsöző lesz, hiszen a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság a készülő egészségkoncepció kidolgozásában is részt vesz majd.