Utalványban érkezik a segítség

Készpénz helyett utalványban kapják meg a rászoruló családok a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt Egerben is. Az 5800 forintos támogatás csak készétel, tanszer és ruházat vásárlására használható fel, a támogatottak így azt kizárólag gyermekükre fordíthatják. Városunkban ezer családot támogat az önkormányzat ilyen módon.

Novembertől először kapják meg a gyermekvédelmi kedvezmény teljes összegét utalvány formájában az arra jogosultak. Az intézkedés célja a családok hatékonyabb, célzottabb támogatása. A természetbeni juttatás így csak az adott család érdekében használható fel és csak itthon költhető el-írta korábban közleményében a szociális államtitkárság. A támogatást az önkormányzatok folyósítják a családoknak a gyermekek után, évente két alkalommal. Az összeg alkalmanként és gyermekenként 5800 forint. Egerben ezer családot és 1800 gyermeket segít az önkormányzat ilyen módon. Fontos, hogy az utalványt az a szülő veheti át, akinek a nevére a kedvezmény szól. Neki csak a személyazonosságát kell igazolnia.
Az Erzsébet utalványt legközelebb november 29-én, csütörtökön 9.00 és 18.00 óra között, valamint december 4-én és 6-án, szintén 9.00 és 18.00 óra között, a Városháza Szociális ügyfélfogadó terében osztják ki az önkormányzati szakiroda ügyintézői.