Hátizsák helyett táblagép

A nehéz könyvekkel zsúfolt iskolatáska ma már a múlté. Az Eszterházy Károly Főiskola gyakorló iskolájában -Magyarországon elsőként-táblagépeken, digitális tankönyvekből tanulhatnak a diákok. Az új eszközöket gyakorlatban is bemutatták.

Ebben az eszközben elfér az egész tananyag. A hagyományos tankönyvek és munkafüzetek mellett egyre nagyobb szerepet kapnak a táblagépek az egri főiskola Gyakorló Általános Iskolájában. Az intézményben tizenegy tantárgy teljes anyaga érhető el digitális formában.
A gyakorló általános iskola 8. d. osztályának minden diákja és pedagógusa egy-egy táblagépen dolgozik, így az ismeretek könnyen és érdekesebb módon jutnak el a felhasználókhoz. A pedagógusok azt mondják az eszközöknek köszönhetően a tanórák színesebbek, a gyerekek pedig motiváltabbak lettek.
Az egri kezdeményezés -a gyártó szerint is- az országban és Európában is egyedülálló.
Az iskola a következő évben uniós forrásból szeretne újabb gépeket beszerezni és még több tananyagot digitalizálni. A cél az, hogy az új oktatási eszköz az iskolatáska helyett digitális hátizsákként funkcionáljon majd.