Pincepiac

Pincepiacot nyitott az egyik egri borászat. Összevonták a borkóstolót, a borkiállítást a hagyományos kistermelői vásárral, így szinte mindent megtaláltak a potenciális vásárlók. A nyitó napon újbort is lehetett kóstolni.

Édesburgonya, csicsóka, paradicsom, paprika, almalé. Nagyjából ezek voltak az Élő Tiszáért Egyesület asztalán. Ők a Tisza-környéki termelőket fogják össze, előnyben részesítik a hagyományos fajtákat. A zöldségek, füstölt húsok és kolbász mellett árultak a piacon kovásszal készült, dagasztott kenyeret, máshol házi juh-, tehén és kecskesajtot. Volt szörp, lekvár, savanyúság, még selyemsál is. Molnárkalácssütők jöttek Borsodnádasdról. És persze jöttek borászok, hiszen a vásár csak egy része a pincepiacnak. Másik fontos eleme a bor, a borkóstoló és borkiállítás.
Itt, a pincepiac nyitásakor mutatták be a pince újborát is.
Habis László polgármester szerint Demeter Csaba egyike azoknak a borászoknak, akik mindig új ötleteken törik a fejüket.
A polgármester azt mondja: az önkormányzat azon dolgozik, hogy javítsa a pincesorok infrastruktúráját, fejleszteni szeretnék a kulturális és borgasztronómiai turizmust. Azt is fontosnak tartja, hogy az egriek is mozduljanak ki otthonról.
Befalaztak néhány palack bort, de előtte a polgármesterek és az árusok aláírták a palackokat. A piac délutánig tartott nyitva, utána kezdődött a borozás. Vezetést is tartottak olyanoknak, akik még nem jártak pincében. Pincepiac ezentúl minden hétvégén lesz Egerben.