Díjátadó Kecskeméten

Jó minősítésű művészeti fesztivál besorolást kapott a magyar fesztiválokat értékelő szakmai bizottságtól a Történelmi Vigasságok. A szervezők az erről szóló elismerő oklevelet november 23-án, pénteken vehették át Kecskeméten.

Kecskeméten tartotta tíz éves jubileumi közgyűlését és konferenciáját a Magyar Fesztivál Szövetség. Ebből az alkalomból adták át a minősítő tanúsítványokat is. Idén az egri Történelmi Vigasságok elnevezésű rendezvény jó minősítésű művészeti fesztivál címet kapott. A szakmai bizottság a rendezvény legnagyobb erősségének az újító szándékot, a színvonalas produkciókat és a neves helyi és hazai fellépőket jelölte meg. A szervezők nevében az elismerő oklevelet Szőke Csilla, a Művészetek Háza munkatársa és Dancsok Ágnes, a Tourinform iroda vezetője vette át.
Az elmúlt négy esztendőben 400 fesztivál regisztrálta magát és több, mint 130 kapott különféle szakmai minősítést. A fesztiválok művészeti, folklór, gasztronómiai és speciális műfajokban kaphatnak kiváló, jó és minősített besorolást. A regisztrált fesztiválok minősítését alapos vizsgálatok alapján határozták meg. Az eredményeket több helyszíni minősítő értékelése és egyéb szakmai referenciák figyelembe vételével állapította meg a testület.
A minősítéssel együtt egy védjegy is jár, amelyet három évig, 2015-ig használhatnak fel a fesztiválszervezők.