MSZP: elmaradt fejlesztések

Az elmaradt megyei fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót az MSZP. A szocialisták szerint a kormánypárti politikusok kommunikációs trükkökkel tévesztik meg a lakosságot a fejlesztésekkel kapcsolatban. Nem lehet tudni például, hogy miért nem indult még el az egri és a gyöngyösi kórház, a vár fejlesztése – mondja Sós Tamás megyei elnök.

Az MSZP országgyűlési képviselője, Sós Tamás szerint a megyei önkormányzatoknál több tíz millió forintot költenek a fejlesztés tervezésére, miközben azokat a fejlesztéseket sem indították el, amiket vállaltak. Óriási gondnak látja, ha az egri és a gyöngyösi kórház öt és egymilliárdos, a vár 1,7 milliárdos beruházását mégsem kezdik el. Az is látszik, hogy az útfejlesztések is veszélyben vannak – állítja a szocialista politikus.
A következő időszak tervezésével foglalkoznak, de nem valósult meg semmi – ez az egyik ellentmondás Nagy Imre szerint. A másik pedig az, hogy a területfejlesztési koncepciót a megyék készítik, amelyek se feladatot, se pénzt nem kaptak. Nagy Imre érdekesnek tartja, hogy a vállalkozók szállásfejlesztésre összesen 3 milliárdot kaptak, miközben egyedi döntéssel 12 milliárdot osztottak szét turisztikai fejlesztésekre. Azt mondja: Eger is vesztes, hiszen egyetlen kiemelt turisztikai fejlesztési programban sem szerepelt.