Foltművészet

Tíz éve alakult meg a Kolping Foltvarró Csoport Egerben. A csoport tagjai hetente találkoznak és alkotnak a Bartakovics Béla Közösségi Házban, emellett tanfolyamokkal és táborokkal is várják a foltvarrás iránt érdeklődőket. A jubileumi kiállításon több közel harminc alkotó egyéni és csoportosan készített munkája látható.

Tíz évvel ezelőtt Orosz Ferencné döntött úgy, hogy a foltvarrás iránt érdeklődők számára tanfolyamot szervez Egerben. Nehéz volt az indulás, de az Egri Kolping Család Katolikus Legényegylet varrógépekkel segített az alakuló közösséget.
Bisztriczki László, az egylet világi elnöke a kiállítás megnyitóján úgy fogalmazott: minden munkából a csoda és a szeretet árad, a foltvarró közösséget a közös munka és az alkotás öröme tartja össze.
A foltvarrás Amerikából indult útjára, eredetileg a szükség hívta életre, a megmaradt, még használható foltdarabokat varrták össze. Mára azonban művészi színvonalon, változatos technikával dolgoznak az alkotók, többnyire takarókat, faliképeket, táskákat, dísztárgyakat készítenek különböző méretű és formájú anyagdarabokból.
A tárlat december 7-éig tekinthető meg a Bartakovics Béla Közösségi Házban.