Börtön a városért

Levelet gereblyéztek a Szépasszonyvölgyben a rabok. Néhány órát megint a városért dolgoztak. A Börtön a városért 2008 tavaszán indult, azóta 47 alkalommal takarítottak, ültettek, parkosítottak kint az egri börtönben fogvatartottak.

A fogvatartottak a levelet szedték össze a Szépasszonyvölgyben. Szinte minden fa lehullajtotta már a lombját, így csaknem reménytelennek tűnt, hogy délre befejezzék a völgy egy részének megtisztítását.
Nem mindent kézi erővel végeztek. A Városgondozás besegített egy önrakodó géppel és egy lombszívóval. Idén ez volt a 11. alkalom, hogy a fogvatartottak Egerért dolgoztak valamelyik közterületen. Szépítették a Hatvani kapu, az Eszterházy és a Petőfi teret, az Érsekkertet, a Szépasszonyvölgyet. Az egyik fogvatartott azt meséli: nem megerőltető nekik a kinti munka, sőt vágynak arra, hogy a szabad levegőn legyenek és dolgozzanak.
Idén ez volt az utolsó Börtön a városért. De ha nagy hó esne, az intézet a város segítségére siet. Eddig összesen 47-szer takarítottak, ültettek, gondozták a közterületet eddig a fogvatartottak Egerben.
A Városgondozás egy-egy csokimikulással köszönte meg a rabok munkáját.