Gazda Albert: Aki nem jó akar lenni, el se kezdje!

Megváltoztak az olvasói szokások, sokan a közösségi oldalakról értesülnek egy-egy hírről – többek között erről beszélt Gazda Albert, az Origo.hu főszerkesztője a főiskola Kommunikációs Klubjában. A kommunikáció és médiatudományi tanszék több éve hív meg ismert újságírókat beszélgetni.

Gazda Albertet közel egy éve kérte fel az egyik online portál főszerkesztőnek. A portál átalakítására készülnek, mégpedig úgy,. Hogy tényszerű és hiteles maradjon, de frissebb és színesebb. Az Index volt főszerkesztője, Uj Péter is részt vesz a munkában – ő a vizuális átalakításért felel majd.
Gazda Albert szerint egy online lap akkor jó, ha három elem – a hír, az olvasmány és a látvány – aránya megfelelő.
Megváltoztak az olvasási szokások – mutatott rá a főszerkesztő. A közösségi média részben átveszi a hagyományos újságok szerepét. Azt viszont nem gondolja, hogy az újságírói munkának hamarosan bealkonyodna.
Az olvasói szokások átalakulása kihívás – színesebbnek, olvasmányosabbnak kell lenni, mert ha nem: mást osztanak meg a közösségi oldalon. A főszerkesztő azt mondja: aki nem jó akar lenni, hanem közepes, el se kezdje.