VOSZ – fórum

„Tények, trendek, tanácsok vállalkozóknak” címmel tartott fórumot Egerben a VOSZ. Egy országos sorozat harmadik állomásaként a Heves megyei vállalkozók helyzetét elemezték. Az idei év gazdaságpolitikai összegzése mellett a 2013-ban várható lehetőségekről is szó esett.

Bonyhád és Székesfehérvár után Egerben tartott vállalkozóknak fórumot a VOSZ országos és megyei szervezete. A pénzügyi válság magyar kis-és középvállalkozásokra gyakorolt hatását és az ebből való kilábalást elemezték.
A résztvevőket Sós István alpolgármester is köszöntötte, aki elmondta: jelen helyzetben Eger önkormányzatának is nagy feladat a bevételek növelése, e mellett az önkormányzati érdekeltségű cégek kismértékű visszaesése várható a közel jövőben. Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy az egri önkormányzat működési célú hitel felvételére még soha nem kényszerült. A megjelent vállalkozók a legkedvezőbb hitelkonstrukciókról és a Széchenyi kártya programról is hallhattak.
A főtitkár hangsúlyozta: mostanra egy széles munkavállalói réteg eljutott megtakarításai határára, több százezer családban keresnek mindössze minimálbért. Hozzátette: tizenöt-húsz éves távlatra visszatekintve várhatóan a jövő év lesz a legnehezebb a vállalkozói rétegnek.