Férfi kézialbada NB I/B.: SBS Eger Eszterházy SzSE – Törökszentmiklós 21-25

Az őszi utolsó rangadón négygólos vereséget szenvedett hazai pályán az SBS Eger Eszterházy a férfi kézilabda NB I/B-ben. A vendég Törökszentmiklós 25-21-re nyert Egerben. Szombaton a sereghajtó Hajdúböszörmény következik, idegenben.

A harmadik az ötödik ellen, vagyis igazi felsőházi rangadó volt a hétvégi SBS Eger-Eszterházy – Törökszentmiklós összecsapás a férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoportjának 9. fordulójában. A hazaiaknál a sérült Juhász Károly mellé néhány perc játék után Nyikes is csatlakozott, így két meghatározó ember hiányzott Iványi Bálint együtteséből.
A vendég törökszentmiklósiak láthatóan jól megszervezték védelmüket. Padla Józsefet már 10 méteren megfogták, akcióból ritkán került helyzetbe. A kapusok is sűrűn cserélődtek egri oldalon, de ez sem segített. Legalább 5 olyan lefordulása volt a hazaiaknak, amikor már csak a kapussal állt szemben az egri támadó, de még a kaput sem sikerült eltalálni.
Már a félidőben 14-8-ra vezetett a vendégcsapat. Fordulás után sikerült felzárkózni az egrieknek, ami elsősorban a jobb szélen akciózó Vojkovics István góljainak volt köszönhető, de a tapasztalt játékosok most jóval kevesebbet mutattak, mint korábban. 25-21-re nyert a Törökszentmiklós.
Az őszi szezonból hátralevő két mérkőzésen szombaton az Eger az utolsó, pont nélküli Hajdúböszörményhez utazik, majd december 1-jén a legutóbb a Gödöllőt legyőző, kilencedik helyen álló Lajosmizsét fogadják.