Comenius vendégek

Hat országból 15 pedagógus érkezett Egerbe a Comenius program keretében. A tanárokat a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda látta vendégül. A külföldi partnerek betekintést nyerhettek az egri iskola életébe, mindennapjaiba, miközben a város és környéke nevezetességeivel is megismerkedtek.

A külföldi országokra jellemző köszönéssel, dallal kedveskedtek a vendégeknek az egri házigazdák. A Comenius program keretében angol, lengyel, olasz, spanyol, német, francia iskolákkal működik együtt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda. A partnerség két éve alatt a diákok a másik nemzet kultúrájával, hagyományaival ismerkednek, a tanárok pedig egymás pedagógiai módszereit tanulmányozzák. Elsőként Egerbe látogattak el a résztvevők.
A Magyarországra érkezett vendégek öt napot töltöttek Egerben, itt tartózkodásuk alatt a város és környéke nevezetességeivel is megismerkedtek. A pedagógusokat Rázsi Botond alpolgármester is fogadta a városházán. Az egriek hamarosan viszonozzák a látogatást.
A katolikus iskola 240 diákja közül száznegyvenet érint a program, melynek lényege az egész életen át tartó tanulás. Erre a célra 15 ezer eurót nyert az intézmény a Tempus Közalapítvány pályázatán.