IV. Egri Roma-zenei Fesztivál

Tehetséges roma gyerekeknek nyújtott bemutatkozási lehetőséget a Farkas Ferenc Zeneiskola, az idén is megrendezett Egri Roma-zenei Fesztiválon. A résztvevő gyerekek az ország több művészetoktatási intézményéből érkeztek. A versenyző diákok előadásán kívül a szakmai zsűri koncertjét is hallhatta a közönség.

Tizenhárom gyerek mutatkozott be a Farkas Ferenc Zeneiskola által idén is megszervezett Egri Roma-Zenei Fesztiválon. A zeneszerető, tehetséges roma gyerekek felkarolása mindannyiunk feladata, nemcsak gondolati síkon, hanem ilyen fesztivál megszervezésével is- mondta Barczi-Bennett Edina,a Farkas Ferenc Zeneiskola igazgatója.
A fesztivál megnyitóján Rázsi Botond alpolgármester a tehetségekkel foglalkozó pedagógusoknak és a fesztivál szervezőinek mondott köszönetet, és hozzátette: a negyedik alkalommal megrendezett fesztivál a jövőben is sikerre van ítélve. A szakmai zsűri nemcsak szemlélője, hanem aktív résztvevője is volt a programnak, hiszen a gyerekek versenye előtt a zsűritagok adtak koncertet. Jávorkai Sándor hegedűművész szerint a tehetség rögtön felismerhető, de ezen a pályán sem elég az, ha valaki tehetséges; fontos a szorgalom és a támogató családi háttér.
A versenyen résztvevő gyerekek klasszikus műveket szólaltattak meg szabadon választott hangszerükön. Az egri gyerekek mellett Budapestről, Ózdról, Miskolcról, Aszódról, és Vácról érkeztek versenyzők, többségük évek óta zenél, és a zene szeretetét otthonról hozta:
A versenyzők és a zsűri előadása mellett a résztvevők megtekinthették Csámpai Rozi festőművész kiállítását és a Snétberger Zenei Tehetség Központot bemutató kis filmet is.