Átadó ünnepség Kiskörén

Akik iskolabővítéssel, felújítással foglalkoznak mindig derűsek és bátrak-mondta Dr. Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásáért felelős államtitkára annak kapcsán, hogy lezárult a kiskörei Vásárhelyi Pál Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése. Az intézmény több mint 234 millió forintból újult meg, melynek 10%-át az önkormányzat biztosította.

Egy korszerűbb, energiatakarékos, a hátrányos helyzetűek tanulók számára is egyenlő esélyt biztosító iskolaépület várja ezentúl a diákokat és pedagógusokat Kiskörén. A fejlesztés csaknem 211 millió forintból, uniós támogatással valósult meg. Ennek során az oktatási intézmény új tetőt, hőszigetelést és vakolatot kapott, felújították a gépészeti berendezéseket és akadálymentesítették az épületet. Emeletráépítéssel négy új tantermet alakítottak ki, teljesen fölszerelt nyelvi laborral és természettudományi szakteremmel, megszépült tornateremmel gazdagodott az iskola.
A beruházás öröm akkor is, ha januártól már nem az önkormányzat lesz az intézmény fenntartója – hangsúlyozta Magyar Csilla, a település polgármestere.
Az avató ünnepségen dr. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár azt mondta: akik iskolabővítéssel, felújítással foglalkoznak mindig derűsek és bátrak.
A megújult épületet a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel, majd az iskola bejárásával folytatódott az ünnepség.