Szociális munka napja

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként világszerte november 12-én ünneplik a Szociális Munka Napját. Ebből az alkalomból a szociális és a gyermekvédelmi ágazatban dolgozó munkatársait köszöntötte a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ a Megyeházán.

Hazánkban – ahol az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami szociális kezelést, gondozást igényel -, 1998 óta köszöntik a szakterület dolgozóit. A Heves Megyei Intézményfenntartó Központ fenntartásában tíz intézményben közel 900 szociális munkás dolgozik. Tevékenységükre fontos ráirányítani a figyelmet, hiszen ők azok, akik a legnemesebb cél, a rászoruló embertársaik segítése érdekében tevékenykednek nap mint nap- mondta köszöntőjében Benedek István, a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője.
Az ünnepségen kiemelkedő munkájáért, példamutató emberi magatartásáért tízen vehettek át oklevelet, köztük Csorba Magdolna, a Parádi Idősek Otthona munkatársa is. Munkája során fontosnak tartja az emberi értékeket.
Az elismerések átadását ünnepi műsor követte.