Casting a rácsok mögött

Szereplőválogatást tartottak a börtönben. Egy májusi, dunaújvárosi fesztiválra készülnek. Az Egri Pinceszínház színészei két éve járnak a fogvatartottakhoz. Akikkel egykor elkezdtek foglalkozni, azok többsége már szabadult. De utánpótlás mindig van. Most is sok olyan rab szeretne bekerülni a darabba, aki vagy fellépett, vagy látta a tavalyi Ki mit tud?-ot.

Aki tudott, énekelt is a castingon. Magdolna például a börtönbeli életről, a szabadulásról. Ő egyébként hamarosan hazamehet. A darabot valamikor májusban mutatják majd be, de szabad emberként is visszajönne játszani. Voltak profi fellépők is. Anna például Győzike egyik műsorában is szerepelt már.
Az Egri Pinceszínház színészei két éve járnak a börtönbe. Rögtönöznek, szituációs gyakorlatokat játszanak a rabokkal. Tavaly Ki mit tud?-ot is rendeztek, arra készültek több hónapig.Egy laza szerkezetű, akár előadás közben is alakuló darabot tervez az író, Szőke Andrea. Improvizálhatnak majd, esetleg a közönséget is bevonják.
Tizenhatan jelentek meg a szereplőválogatáson. Májusban Dunaújvárosban rendeznek egy fesztivált, arra készül az egri börtön ezzel az előadással. Van, akinek az kell: színpadra állhasson. A színészek azt mondják: az mindenkinek jót tesz, ha kijátsszák magukból a feszültséget. A szituációs gyakorlatok, a játék abban is segíthet, hogy jobban megismerjék magukat és a társaikat.