Kinevezett igazgatók

Újabb fontos állomáshoz érkezett a köznevelési rendszer átalakítása, Heves megyében is kinevezték a tankerületi igazgatókat. A megyében hét tankerület jött létre, az egri megyeközponti feladatokat is ellát.

Jövő év január elsejétől az állam fenntartóként átveszi az önkormányzati iskolákat, ez Heves megyében 150 oktatási intézményt, negyvenezer diákot és 3500 pedagógust érint. A fenntartói feladatok koordinálását a központi és területi szervekből álló Klebelsberg Intézményfenntartó Központ végzi. Az átalakítás részeként az országban -a járásokhoz igazodva -198 tankerületet hozott létre a törvényi szabályozás. Megyénkben hét tankerület jött létre, az egri, bélapátfalvai, pétervásárai, gyöngyösi, hatvani, füzesabonyi és a hevesi tankerület. Az egri egyúttal megyeközponti feladatokat is ellát. Ez az általános iskolák, alapfokú művészeti iskolák és gimnáziumok fenntartását, másrészt a megyében működő szakképző iskolák, kollégiumok, pedagógiai szakszolgálati feladatok, valamint pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat ellátó közoktatási intézmények szakmai irányítását jelenti. A tankerületek élére a napokban nevezték ki az igazgatókat, akik ma délelőtt sajtótájékoztató keretében mutatkoztak be a Megyeházán.
Az újonnan kinevezett vezetők legfontosabb feladata, hogy tankerületükben felvegyék a települési önkormányzatok vezetőivel a kapcsolatot, előkészítsék az intézmények zökkenőmentes állami fenntartásba vételének átadás-átvételét. Elhangzott: az átszervezés tapasztalatait jövő tavasszal megyei fejlesztési tervben összegzik, amely a köznevelés rendszerének jövőbeni működését szabályozza.