Liga Kupa: Egri FC – Újpest FC 4-0

A labdarúgó Liga-kupa 5. fordulójában ismét gólzáporos mérkőzést játszott az Eger az Újpest ellen. A fővárosban 5-2-re, itthon pedig 4-0-ra nyertek az egriek. A csoportkör utolsó találkozóján december 5-én a listavezető Debrecen következik, idegenben.

Az újpestiek első, második és U19-es csapata nyolc nap alatt öt mérkőzést játszik, sőt, válogatottjaik is hiányoznak majd, ezért nem meglepő, hogy a keddi, egri Liga Kupa mérkőzésre nagyon sok fiatallal érkeztek. Egri oldalon jóval több NB I-es kerettag lépett pályára. Az első félidőben az egriek helyzetkihasználása ritka jó százalékot mutatott. Az eddig az NB III-as csapatban pályára lépő Horváth Zoltán csak azért nem szerzett klasszikus mesterhármast, mert közben Albert is lőtt egy nagy gólt, 23 méterről rálőve a labdát. Horváth először a 4. percben Vujovic lepattanójából volt eredményes, majd jött a már említett Albert-gól. A 37. percben mintha kispályán lett volna az Eger. Körbeadogatták a lilák védelmét. A visszatett labdát Horváth lőtte laposan a kapuba. Három perccel később lendületes egri támadás végén Koós adott középre. Horváth ezúttal fejjel vette be Floszmann kapuját – 4-0 az Egernek. Az Újpestnek is voltak helyzetei, de sem az első félidőben védő Sztankónak, sem a második félidőben beálló Kövesfalvinak képtelenek voltak betalálni. A 77. percben Koós még egy büntetőt is lőhetett, de Floszmann a kapufára tolta a labdát.
A csoport másik mérkőzésén 1-0-ra nyert a Debrecen Diósgyőrben, így 9 ponttal a második az Eger. December 5-én a listavezető Debrecen következik, idegenben. Az öt csoportgyőztes mellett a három legjobb második jut be a negyeddöntőbe.